Vaxning

Om vaxning

Vaxning är en effektiv, snabb och enkel hårborttagningsmetod.

Man kan vaxa alla kroppsdelar förutom öron och i näsan.


Vaxning är en effektiv, snabb och enkel hårborttagningsmetod. Det finns olika typer av vax samt olika vaxningsmetoder.


På Bunkeflostrand Hälsostudion har vi två metoder Sugaring, vaxning med en ren naturprodukt bestående av socker och honungemulsion, samt mjukt bivax roll-on-vax.


Om man har rakat tidigare är det alltid svårare att vaxa de första gångerna. Då behöver man kanske bli vaxad lite oftare för att bli nöjd med resultatet. Vaxar man regelbundet kommer hårstråna med tiden att lossna lättare; även korta hårstrån följer med bättre och själva vaxningen gör mindre ont. Tiden mellan vaxningstillfällena kommer att bli längre och längre. Smärtan upplevs mindre vid regelbundna vaxningar; hårstråna växer långsammare och mer glest. De blir tunnare och svagare. Med regelbunden behandling menas allt från 3–7 veckors mellanrum. Hårstråna på kroppen skall vara ca 4–5 mm långa.

Vanliga frågor om vaxning

Hur fungerar vax?

Vax fäster på hårstråna (inte på huden) som sedan lyfts upp med roten. Hårets återväxt är mjuk. Vaxning varar i upp till fyra veckor.


Passar vaxning för alla?

Vaxning är inte lämpligt för äldre eller diabetiker. Gravida kan få mer rodnad/blåmärken än andra.


Kan man sola efter att ha blivit vaxad?

Det är bäst att vänta 48 timmar innan solning.

Info

Raka inte mellan två vaxningar. Använd hellre vaxremsor som finns i vanliga butiker, om du inte kan gå till din salong och bli vaxad. Om man väntar längre än 3–7 v, eller rakar mellan gångerna, hinner håren rota sig. Smärta och resultat blir samma som vid första tillfället.

Att utföra intimvaxning kräver kunskap, noggrannhet och ett vax av bästa kvalitet. Det vanligaste är att man använder ett mjukare bivax som passar för känsliga kroppsdelarna. Honungsemulsion och socker är mjukt och behagligt att jobba med.

Sugaring är baserat på sockervax är en ren natur-

produkt som består av socker, vatten och citron. Det innehåller inga allergiframkallande ämnen och är vattenlösligt, vilket gör det lätt att avlägsna ev. sockerresten med en fuktig handduk.

Honungsemulsion som också används i Sugaring är en ren naturprodukt, som är skonsam vid hårborttagning. Honung är naturens underbara gåva. Den har en läkande, terapeutisk effekt både in- och utvärtes. Den innehåller bl a starkt bakteriehämmande enzymer, vitaminer, mineraler, eterisk olja, antioxidanter, proteiner, antimikrobiella organiska syror samt glukosoxidas – ett antibakteriellt enzym som påminner om väteperoxid. Dessa beståndsdelar minskar smärta och hudirritation.

Efterbehandling. Det är viktigt att snabbt återställa hudens balans genom att använda en efter-

behandlingsprodukt som lugnar huden och tillför fukt. Efterbehandling med dämpande medel rekom-

menderas starkt i syfte att förebygga inåtväxande hår och hårsäcksinflammation. Medlet lugnar huden och minskar risk för eventuella utslag.

MASSAGE

Svensk klassisk massage  •  Företagsmassage  •  Idrottsmassage  •  Certifierad av svensk massage  •  Certifierad i Lotorpsmetoden

 Nyrenoverade lokaler  • Förmåner för trogna kunder  •  Branschförsäkrad och godkänd